Over Njoy-Life

 

Njoy-Life: Kralen met een ziel

Njoy-Life is ontstaan door mijn passie voor antieke kralen van bijzondere materialen.
Ik ontwerpt multi-culturele sieraden van verschillende authentieke en luxe materialen zoals antieke kralen en verschillende handelskralen ook wel trade beads genoemd van Venetiaans en Boheems glas. Daarnaast gebruikt ik Tibetaanse gebedskralen, been, hoorn, schelp, steen, meteoriet en nog veel meer.
Door de verhalen van de verschillende culturen ontstaat er een bijzonder sieraad en is ook nog het toppunt van recycling.
 
Passie
Mijn passie voor kralen gaat zo ver dat ik de historie en verschillende maak procede’s van iedere kraal uitzoek.
“Kralen verwerkt als sieraad zijn er al zolang er mensen op de wereld leven en spelen een belangrijke rol in de geschiedenis. Achter een kraal gaat een hele wereld schuil die deze geschiedenis communiceert. Ze benadrukken de culturele omstandigheden, religie met haar geheime kennis en de omgeving waar de mensen leven die ze gemaakt hebben. Het oud Egyptisch woord  voor geluk ‘ Sha’ zegt eigenlijk al genoeg. Want Sha Sha betekent kraal.’
 
Uniciteit‘Mijn missie is om van het leven te genieten en deze leuker te maken met sieraden van natuurlijke materialen, met respect naar mens, plant en dier.
 Iedereen is uniek en kan dit ook uitdragen. Daar wil ik graag ‘ mijn steentje’ aan bij dragen.’
 
Verzameling
Het verzamelen van kralen is pas goed begonnen toen ik ruim tien jaar geleden een bodemvondst van een archeoloog kocht. De aarde moest ik er zelfs nog van af wassen.Gefascineerd door het feit dat deze jaren misschien wel een paar honderd jaar onder de grond hadden gelegen, ben alles wat er te vinden was over kralen gaan lezen. 'Zo is mijn ‘kralengekte’ begonnen.'
 
Sylvia IJsbrandy
www.njoy-life.nu